Coaching en consult

Alle consultvormen hebben als doel om jou als ouder de kennis te geven die je nodig hebt om je kindje nu, maar ook later, te helpen bij onrust en slecht slapen.

Coaching en consult

Alle consultvormen hebben als doel om jou als ouder de kennis te geven die je nodig hebt om je kindje nu, maar ook later, te helpen bij onrust en slecht slapen.

Samen bekijken
wat er nodig is.

Wat is de geschikte oplossing?

Samen bekijken
wat er nodig is.

Wat is de geschikte oplossing?

Is voor nu alleen een consult voldoende of is een volledig onrust- en slaapplan hier toch meer op zijn plek? Of is je baby pas geboren en is een speciaal babyconsult wat er nodig is?

Consult

Uitgebreide intake
Huisbezoek of telefonische gesprek van ongeveer 45 minuten, waarin:

– Een analyse van de huidige situatie.
– Coaching.
– Samenvatting van de besproken adviezen.

Wanneer er wordt gekozen voor alleen een consult, plan ik een afspraak in om bij jullie thuis langs te komen. Ook vraag ik je om van te voren een intakeformulier in te vullen en een 24-uurs dagboekje bij te houden.

Het consult duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens dit consult bespreken we waar de onrust- en/of slaapproblemen vandaan komen en krijg je adviezen op maat om deze problemen van nu aan te pakken.

Denk hierbij aan houdingsadviezen, een verwijzing, zelf leren slapen zonder huilen en het volgen van een ritme. Van hetgeen besproken is, krijg je een uitdraai zodat je hiermee aan de slag kan gaan. Eén consult zal in sommige gevallen niet voldoende zijn, dus zo nodig spreken we een volgend consult af.

€ 65

Consult inclusief onrust- en slaapplan

Uitgebreide intake
Uitgebreide analyse
Persoonlijk onrust- en slaapplan op maat
Huisbezoek of telefonische gesprek van ongeveer 45 minuten, waarin:

– Bespreking van de analyse.
– Bespreking van het onrust- en slaapplan.
– Extra uitleg en informatie bij het plan.

Wanneer er wordt gekozen voor een consult inclusief onrust- en slaapplan zal ik je allereerst vragen om een intakeformulier in te vullen. In deze intake staan onder andere vragen over de onrust van je kleintje, over de eventuele fysieke klachten, over de voeding en over het slapen gaan. Daarnaast vraag ik je een 24-uurs dagboekje bij te houden.

Wanneer ik de intake terug heb gekregen, ga ik aan de slag met het schrijven van een persoonlijk plan op maat. In dit plan komen onder andere adviezen te staan met betrekking tot de onrust, voeding, omgevingsfactoren, natuurlijke ontwikkeling en slapen. Denk hierbij aan adviezen bij fysieke klachten (zoals reflux of een koemelkallergie), een verwijzing, adviezen bij een drukke gezinsagenda, bij het zelf leren slapen zonder huilen en bij het volgen van een dagritme.

Persoonlijk plan

Naast dat je met dit plan voor nu aan de slag kan, helpt dit plan je ook om na de onrust verder te gaan. In het ritme van een baby/dreumes/peuter vinden elke keer weer veranderingen plaats met de daarbij behorende sprongetjes en slaapregressies. Met het persoonlijk plan ben je hierop voorbereid en weet je wat je in welke periode moet doen.

Het plan licht ik tijdens het consult toe. Dit kan een huisbezoek zijn, maar ook telefonisch is dit mogelijk. In dit consult van ongeveer 45 minuten geef ik uitleg over de onrust en het slapen en hoe dit met elkaar in verband staat. Daarnaast geef ik een verdieping op de adviezen die in het plan staan. Met deze extra informatie ga je begrijpen waarom bepaalde adviezen gegeven worden wat ook maakt dat je in een volgende situatie makkelijker weet hoe je dit aan kan pakken.

€ 150

Babyconsult

Uitgebreide intake
Huisbezoek of telefonische gesprek van ongeveer 60 minuten, waarin:

– Een analyse van de huidige situatie.
– Coaching.
– Uitleg en informatie over onrust en slapen.
– Samenvatting van de besproken adviezen.

Pasgeboren baby’s hebben nog weinig ritme, hebben soms al wel en soms (nog) geen last van onrust en over het algemeen slapen ze veel. Daarvoor is er speciaal een babyconsult. Ook bij dit consult zal ik je van te voren vragen een intakeformulier in te vullen en een 24-uurs dagboekje bij te houden.

Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek. Het consult duurt ongeveer 60 minuten. De inhoud van dit consult zal per situatie verschillen en is afhankelijk van de vraag die jullie als ouders hebben. Zo kan het zijn dat ik in dit uur veel informatie geef over hoe slapen werkt, waar je op moet letten, hoe je onrust herkent, wat hoort erbij en wat niet.

Maar het kan ook zijn dat er al best wel onrust is bij de baby, denk aan krampjes, reflux of een heftige bevalling. Dan is het zaak om daar dieper op in te gaan, zodat we zo snel mogelijk jullie kindje en daarmee ook jullie kunnen helpen.

€ 80

Interesse gekregen? Neem gerust contact op!

Onrust en slapen